top of page

Din stemme teller!

9. september 2019 er det kommune- og fylkestingsvalg, og du kan være med å påvirke hvem som skal bestemme i den kommunen hvor du er folkeregistrert. Vi i Campustinget håper du velger å bruke stemmeretten din.


Forhåndsstemme

I Harstad kommune kan du forhåndsstemme i Harstad Rådhus. Adressen er Asbjørn Selsbanes gate 9 og det ligger en knapp kilometer fra Campus.


Åpningstider for forhåndsstemming er ukedager kl. 08:30 til kl. 15:00. Du får god hjelp og veiledning av valgvertene på rådhuset. Du trenger ikke ta med valgkortet du fikk i postkassen, men du må ha med legitimasjon ellers får du ikke stemme.


NB! Fredag 6. september er siste mulighet for å forhåndsstemme. Er du ikke i din hjemkommune på valgdagen må du forhåndsstemme for at din stemme skal telle med. Dette gjelder nok mange borteboende studenter, så vi håper dere legger turen oppom valglokalet før helga.


På valgdagen

På valgkortet du har fått i postkassa står det hvor du skal stemme på valgdagen. Det er flere lokasjoner rundt om i byen. Finner du ikke valgkortet kan du sjekke på valg.no


Partiprogram og valgomater

Det kan være en utfordring å finne ut hvem man skal stemme på. Du kan gjerne besøke de forskjellige partienes nettsider for å finne deres kampsaker. Harstad kommune har en fin oversikt på toppkandidater og hva de står for. Sjekk her!


Det finnes også flere valgomater som kan hjelpe deg med å finne ut hvem du er mest enig med. Vi har samlet noen av de mest brukte:Sjekk også lokalavisa di om du kommer fra en annen plass enn Harstad.


Husk også at det er fylkestingsvalg og kirkevalg og at du kan stemme på disse samtidig som du stemmer i kommunevalget.


Vi er heldige som har et demokrati i landet vårt! Bruk stemmeretten din!


Godt valg!


Comentarios


bottom of page