top of page

Still til valg!

Campustinget i Harstad og Studentparlamentet UiT søker etter kanditater for studieåret 2023/2024.



Har du lyst til å bidra til en bedre studenthverdag i Harstad? Fristen for å melde deg som kandidat er torsdag 23. februar kl. 23:59.

Hvorfor melde deg som kandidat?

Som student har du mulighet til å gjøre studietiden best mulig, både for deg selv og for dine medstudenter. Ønsker du at undervisningen hadde vært bedre, at det var flere praksisplasser, et større fokus på studentøkonomi, studenthelse eller brenner du for at det skal finnes flere sosiale arenear for studentene?

Det kan være vanskelig å bli hørt hvis man står alene om en viktig sak og derfor er studentdemokratiet et talerør både i enkeltsaker, møter og prosjekter ved universitetet som direkte påvirker studentens hverdag.

Til valget søker vi etter 11 kandidater til Campustinget i Harstad, samt kandidater til Studentparlamentet UiT.

Hva er Campustinget i Harstad?

Campustinget i Harstad er studentdemokratiet på campus, og studentenes samlende stemme. Vi jobber med saker som er av interesse for studentene, som for eksempel bedre studentmiljø, fordeling av penger til studentforeninger og sosiale aktiviteter, klagesaker rundt eksamen og praksis og mye mer. Vi har månedlige møter, og legger opp til at det skal være sosialt og lærerrikt å delta i studentdemokratiet.

Campustinget i Harstad består av 11 medlemmer valgt av studentmassen i Harstad. Det er 7 faste representanter og 4 varamedlemmer. Leder er frikjøpt, mens nestleder og hovedtillitsvalgt er honorerte verv.

​​

Hva er Studentparlamentet UiT?

Studentparlamentet (SP) er det øverste organet for studenter ved UiT, og jobber for å sikre et best mulig universitet for studentene, gjennom å representere deres stemmer i viktige saker ovenfor blant annet UiT og Samskipnaden. Studentparlamentet består av 25 representater fra hele UiT, og har månedlige møter hovedsaklig i Tromsø. Reise og overnatting til møtene dekkes for de som deltar fra Harstad. Campus Harstad har to faste plasser + to varaplasser i Studentparlamentet. Les mer om Studentparlamentet her.

For å stille til valg i Campustinget i Harstad og/eller de to plassene campus Harstad har i Studentparlamentet, melder du deg på via dette skjemaet.

Listevalg - hva er det?

19 plasser i Studentparlamentet går til studentpolitiske lister. Disse fungerer litt som politiske partier med sine kampsaker. Som student kan du også stille til listevalg for å sikre deg en plass i Studentdemokratiet. UiT har 5 lister, men du kan også opprette din egen liste. Finn kontaktinfo til listene og oppskrift på hvordan du lager egen liste her.

Frist for å melde seg som kandidat til valget, samt for å melde liste torsdag 23. februar kl. 23:59

Valgperioden er 10. - 24. mars 2023. Alle studenter som har betalt semesteravgift ved UiT kan stemme ved valget. Dette foregår elektronisk og lenke til stemmesystemet legges ut 10. mars.

bottom of page